Άρθρα για την οικογενειακή συμβουλευτική
Ο Ρόλος της σειράς γέννησης στην οικογένεια

               Κατά την Αντλεριανή ψυχολογία η συμπεριφορά του ανθρώπου επηρεάζεται πολύ από τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την προσωπικότητα του παιδιού είναι η σειρά στη γέννησή του και οι σχέσεις που δημιουργούνται με τ΄ αδέλφια του.

Περισσότερα... [Ο Ρόλος της σειράς γέννησης στην οικογένεια]
 
Φοβάμαι,μην με αφήνεις μόνο μου

Τα παιδιά φοβούνται περισσότερο από όσο φανταζόμαστε. Μόλις από τη βρεφική ηλικία ο δυνατός ήχος και η απώλεια της στήριξης και της ισορροπίας προκαλούν φόβο. Το άγνωστο, το απροσδόκητο, το απότομο τρομάζουν το βρέφος όσο θα τρόμαζαν κι έναν ενήλικα.

Περισσότερα... [Φοβάμαι,μην με αφήνεις μόνο μου]
 
Να σου πώ γιατί χωρίζουμε

«Από ότι δείχνουν τα πράγματα η σχέση που έχουμε ως ζευγάρι δε μας βοηθάει να έχουμε μια ήρεμη ζωή. Αποφασίσαμε λοιπόν να ζήσουμε χωριστά. Έτσι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι γονείς και να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σου, να σε στηρίζουμε και να σε αγαπάμε.»

Περισσότερα... [Να σου πώ γιατί χωρίζουμε]
 
Παιδικά ψέμματα που κρύβουν αλήθειές

Τα παιδιά μεταξύ 3μισι κι 6 ετών εισάγονται στον κόσμο της φαντασίας. Το ψέμα σε αυτό το εξελικτικό στάδιο αποτελεί μια δημιουργική νοητική διαδικασία και δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με πρόθεση εξαπάτησης.

Περισσότερα... [Παιδικά ψέμματα που κρύβουν αλήθειές]
 
Και οι γονείς έχουν ψυχή

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορώ να κάνω ως γονιός είναι να φοβάμαι τα λάθη μου και η μεγαλύτερη παράληψη είναι να μην τα υπολογίζω. Ο στόχος λοιπόν, δεν είναι να γίνω ο τέλειος γονιός αλλά ο γονιός ο ανθρώπινος, ο αληθινός και ο προσιτός.

Περισσότερα... [Και οι γονείς έχουν ψυχή]
 


Σκέψεις...

"Πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν το άτομο που θέλεις να γίνεις."

(Ανώνυμος)

Εγγραφή στο newsletter

Μουσική Χαλάρωση