Αρθρα για την ψυχοθεραπεία
προφιλ

Η 'Αντη Τσιλιμπάρη Γεννήθηκε στη Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευση στη ψυχοθεραπεία Gestalt στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation της Αθήνας. Μετά το πέρας των σπουδών και κατά τη διάρκεια αυτών συνεργάστηκε με το Κέντρο Ημέρας Βύρωνα οργανώνοντας ομάδες στήριξης σε ψυχικά ασθενείς, με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μαζί για το παιδί» παρέχοντας συμβουλευτική σε γονείς και εφήβους και με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. εκπαιδεύοντας εθελοντές. Tα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομεία Κέρκυρας. Αυτό τον καιρό ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο στην Κέρκυρα, δουλεύοντας στη συμβουλευτική γονέων και στην ατομική και ομαδική θεραπεία ενηλίκων και εφήβων. Απο το 2012 συνεργάζεται με το γραφείο διασύνδεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου και συμμετέχει στη στελέχωση του δικτύου Mentoring με στόχο την ενημέρωση, στήριξη και καθοδήγηση φοιτητών και αποφοίτων των τμημάτων του Ιδρύματος.

 

 
Τι είναι άγχος;

Το άγχος είναι η εσωτερική αναστάτωση, η ζωτική ορμή που κουβαλάμε μέσα μας και η οποία αδρανοποιείται, εαν είμαστε αβέβαιοι για τον ρόλο που πρέπει να παίξουμε. Όταν δεν ξέρουμε αν θα εισπράξουμε επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία, διστάζουμε.

Περισσότερα... [Τι είναι άγχος;]
 
Τι θεραπεύει η ψυχοθεραπεία

Όπως όλες οι σωματικές ασθένειες, έτσι και η ψυχική θεωρείται οτί είναι μια δυσκολία προσαρμογής του ατόμου στο περιβάλλον του, η οποία προκαλεί ανησυχία,αδυναμία και κάποια αντικειμενική ανικανότητα.

Περισσότερα... [Τι θεραπεύει η ψυχοθεραπεία]
 
Ορισμός της Ψυχοθεραπείας

Ο Ψυχοθεραπευτής βοηθά τον πελάτη-θεραπευόμενο:

  1. Να εξαλείψει, να μετατρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη των υπαρχόντων συμπτωμάτων που τον οδήγησαν στην ψυχοθεραπεία
  2. Να αλλάξει τη διαταραγμένη ή προβληματική του συμπεριφορά
  3. Να προάγει την θετική ανάπτυξη και εξέλιξη της προσωπικότητας του
Περισσότερα... [Ορισμός της Ψυχοθεραπείας]
 
Η έννοια της ψυχοθεραπείας

Όταν λέμε θεραπεία,εννοούμε τη διεύρυνση του εσωτερικού κόσμου του ατόμου: την εσωτερική του ανάπτυξη, την ψυχολογική του ωρίμανση και, ακόμη, την ικανότητα να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν πιο πολλές από τις δυνατότητες που του κληροδότησε τόσο ηβιολογική του κατασκευή (κληρονομικότητα) όσο και το εξωτερικό περιβάλλον.

Περισσότερα... [Η έννοια της ψυχοθεραπείας]
 


Σκέψεις...

"Μήν προσπαθείς μέχρι να το κάνεις σωστά,προσπάθησε μέχρι να μην το κάνεις ποτέ λάθος."

(Ανώνυμος)

Εγγραφή στο newsletter

Μουσική Χαλάρωση